• nieuwsbrief begin 2014

  4 februari 2014

  Beste mensen

   

  Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief waarin aankondigingen en vooruitblikken op het komende jaar.

   

  Allereerst kan ik melden dat er weer een nieuw boek in aantocht is met de veelbelovende titel 'WAARTOE ZIJN WIJ OP AARDE' Het boek heeft als verbindend thema de zin/onzin/waanzin van het gewone alledaagse leven. Weten we nog wel wie we zijn? Hoe oprecht en authentiek zijn we? Wat denken we nodig te hebben om gelukkig te zijn? Wat betekent schoonheid en rijkdom? Hoe zit het nou met de liefde? En kunnen we onstappen aan de dood? Grote vragen zijn het, die ik op een subtiele manier met mijn fotowerk onder de aandacht wil brengen. Zoals het er nu uit ziet gaat het boek ongeveer 96 pagina's dik worden met een korte inleidende tekst en heel veel foto's.

  Ik hou je op de hoogte!

   

  Overigens is GOED GELUKT ook nog volop verkrijgbaar ( www.goed-gelukt.nl ) en ook van het BIELEMANNEN! - boek zijn nog een paar exemplaren te koop (bij mij).

   

   

  Op dinsdag 25 februari is er vanaf 20.00 uur in het Achterhoeks Kunstcafe een fotografie-avond waar ik, samen met drie andere fotografen een presentatie geef. Ik zal daar onder andere vertellen over het op handen zijnde nieuwe boek. De andere fotografen zijn Ben Lammers, Amit Bar en Ton van Vliet. Adres: Café Schiller, Prinsenstraat 4, 7121AG Aalten.

   

   

  Op donderdag 6 maart vertel ik over mijn werk op een avond...

  Lees meer >> | 2034 keer bekeken

 • nieuwsbrief september 2013

  19 september 2013

  BESTE MENSEN

   

  Allereerst heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid en mooie bijdragen bij de boekpresentatie van Goed Gelukt. Ik vond het mooi dat jullie erbij waren en voor wie er niet was, bedankt voor de mailtjes, kaarten en facebookberichtjes. Echt gaaf, hoe het boek ontvangen is!

  Nu nog verkopen.

  Speculaas en pepernoten liggen alweer in de winkels dus ik kan alvast de suggestie doen voor een leuk en uniek sinterklaaskado! Het boek is te koop via www.goed-gelukt.nl

   

   

  BOEKPRESENTATIE:

   

  Op donderdag 26 september om 20.00 vertel ik aan de hand van een diavoorstelling over 'Goed Gelukt' in 'de Vermaning' (doopsgezinde kerk), Torenstraat 2 in Winterswijk.

  Toegangskaarten (7,50 inclusief koffie en thee) zijn te krijgen bij Boekhandel Kramer. Daar is een hele etalage ingericht met het boek! Uiteraard is het daar ook te koop.

  www.boekhandelkramer.nl

  (zie bijlage)

   

   

  EXPOSITIES

   

  Tot 1 oktober is de expositie van Goed Gelukt nog te zien bij restaurant Goed Proeven, Klarendalseweg 536 in Arnhem.

  http://goedproeven.nl/

   

  De mini-expo 'Waartoe zijn wij op aarde' in het urinoir van Lonneker is nog te zien tot november.

  http://www.galerieurinoirbezet.nl/

   

  In de maand oktober exposeer ik met 'Badscenes' tegenover Artis,  in de etalage van ontwerpbureau Puntspatie, Plantage Kerklaan 45/bg 1018 CV Amsterdam.

  http://www.puntspatie.nl/plantage-etalage/

   

   

  CURSUS

   

  Op 26 en 27 oktober geef ik een weekendworkshop foto-collages maken. Wordt erg leuk!

  Zie bijlage.

   

  Ken je iemand die belangstelling voor deze cusus zou kunnen hebben, stuur deze mail met bijlagen dan gerust door.

   

  Groet!

  Grietje

   

  www.goed-gelukt.nl

  www.grietjebouman.nl

   

   

   

   

  Lees meer >> | 2150 keer bekeken

 • presentatie en expo

  29 augustus 2013

  Op 1 september om 16.00 uur zal het boek GOED GELUKT worden gepresenteerd en opent de expo in restaurant Goed Proeven, Klarendalseweg 536, Arnhem. De expo is de hele maand september te zien en het boek is daar ook te koop.

  De website waarop u het boek kunt bestellen is www.goed-gelukt.nl

  Op 26 september vertel ik, op uitnodiging van boekhandel Kramer,  over het boek in de Vermaning, Torenstraat 2, winterswijk

   

  Lees meer >> | 2141 keer bekeken

 • blije nieuwsbrief juni 2013

  27 juni 2013

  Beste mensen
   
  Het heeft wat voeten in aarde gehad maar maandag gaat 'Goed Gelukt' naar de drukker!
  Mensen die via voordekunst.nl dit project hebben gesteund met (meer dan) 50 euro kunnen dus eindelijk hun boek tegemoet zien.
  Mensen die dat niet hebben gedaan en die het boek alsnog willen bestellen kunnen dat nu alvast doen via:
   
   
  Op 1 september zal er een boekpresentatie én expositie zijn (met foto's uit het boek) in restaurant Goed Proeven te Arnhem. Nadere info hierover volgt nog.
  Ik zou het fijn vinden als je de goed-gelukt link met zoveel mogelijk mensen wilt delen via websites, facebook, twitter enz.
   
   
  Verder is er vanaf 4 juli tot 1 oktober werk van mij te zien in Lonneker.
  Een urinoir op het dorpsplein, aan de voet van de kerk en met zicht op het kerkhof (is er een betere plek om na te denken over de zin van het leven?) waar ik met mijn werk reageer op dat van Jet Altenburg. Wat Jet in haar werk laat zien is dat ze betekenis wil geven. Zij doet dat door beelden te bewerken en te combineren.
  Beelden combineren doe ik ook in 'WAARTOE ZIJN WIJ OP AARDE’, een selectie uit een serie foto’s die ik maakte met als verbindend thema: de zin, onzin en waanzin van het gewone leven.
  Meer info vind je op mijn website www.grietjebouman.nl  en op http://www.galerieurinoirbezet.nl/ 
  Groet!
  Grietje
   
   
   
   

   

  Lees meer >> | 1781 keer bekeken

 • nieuwsbrief april 2013

  15 april 2013

   

  Beste mensen
   
  In galerie Eesdron in Huckelhoven-Millich (over de Duitse grens, een kwartiertje rijden vanaf Roermond) exposeer ik met mijn Magnificat fotocollages van 19 april t/m 4 mei 2013.
  In deze galerie is ook werk te zien van Ed Hanssen (N), Eddy Symkens (B) en Franz Wieland (D). Daarnaast laat Ed Hanssen er ook een groot deel van de boekjes zien uit zijn mailartproject (waaraan alle exposanten hebben deelgenomen). Meer info vind je hier: http://grietjebouman.nl/exposities.html#.UWv0gqLwmSo De expo is dagelijks te zien maar als je zeker wilt weten dat de deur open is kun je van tevoren even bellen met Rosemarie Trampert. tel. 0049-02433-904734
  Tip: als je vanuit het oosten van het land naar Huckelhoven rijdt kom je langs Insel Hombroich. een prachtige plek waar heel veel kunst te zien is, zowel binnen als buiten. Hier vind je meer info: http://www.inselhombroich.de/index.php/kontakt/
   
   
  Tot en met 28 april is er werk van mij te zien in Enschede waar ik samen met Marion van Noord exposeer in Tetem kunstruimte Oosterveld 20.
  Openingstijden: iedere zondag 13.00-17.00
   
  'Waartoe zijn wij op aarde' is de titel van een reeks foto's die ik maakte met als verbindend thema, de zin, onzin, waanzin van het gewone leven. Het werk van Marion sluit hierop aan en is getiteld 'Twee Matrassen'.
   
  Leen Froberg schreef over deze expositie de volgende recensie:
   

  Verborgen Verhalen in Het Oosterveld

  Twee vrouwen exposeren in Het Oosterveld. En wat voor vrouwen. Van vlees en bloed. Van ziel en zaligheid. Twee met haar op de tanden. Twee durfals. Ze geven zichzelf bloot en daar is veel lef voor nodig. Doen we niet allemaal wel eens iets dat we liever niet aan anderen laten zien? Ik wel. Zo van die meest menselijke zaken waar we toch niet voor uit durven te komen. In de tentoonstellingsruimte speelt zich de schaamte voorbij af. Hier is het echte leven. Pur sang. Volbloeds. De namen van de kunstenaars zijn Grietje Bouman en Marion van Noord. Een fotografe en een beeldhouwster. 

  De foto’s van Grietje tonen de zin en de onzin ook wel de waanzin van het bestaan. Een foto van een vrouw die zich op een plekje van haar lichaam krabt waar het bij iedereen wel eens flink kan jeuken. Een man die behoorlijk over zijn nek gaat. Mensen die gekke ogen trekken. Het leven in hoogst eigen bestaan dat de bezoeker dwingt verder te denken dan zijn of haar neus lang is. Ze fotografeert graag de dingen die de mist inlopen. Als de persfotograaf haar vraagt bij haar werk te poseren, gaat ze met haar voorkant tegen de wand staan. Ook de achterkant is immers  haar persoon. Grietje doet ons anders kijken.

  Marion sluit hier prachtig op aan. Ze heeft het leven dat op twee matrassen kan plaats vinden meesterlijk ontleed. Zijn wij niet allen, de meesten in ieder geval, gemaakt en geboren op zo’n onderlegger van formaat? Zullen we niet allen, de meesten althans, ons leven hierop geven? Vragen die niet beantwoord hoeven te worden want wie vindt heeft slecht gezocht. Het gaat in ons bestaan om de doodlopende vraag. Het ja en het nee zijn zoveel armer dan het ‘ik weet het nog niet zo net.’ Het is beter te geloven dan te weten.

  Een duo-tentoonstelling die mij heeft geraakt. Om haar vakmanschap, haar kunstzinnig niveau, haar zeggingskracht in sterke beelden. Als ik u was, maar ik ben u niet, zou ik gaan kijken. Iedere zondagmiddag bent u welkom. Doen.

  ‘Twee matrassen’ van beeldend kunstenares Marion van Noord.

  ‘Waartoe zijn wij op aarde’ van fotografe Grietje Bouman.

  Het Oosterveld 20.

  Openingstijden: iedere zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  t/m...

  Lees meer >> | 2083 keer bekeken

 • nieuwsbrief februari 2013

  14 februari 2013

  Beste mensen.

   

  Het is bijna zover. De voorverkoop van mijn nieuwe boek ‘GOED GELUKT’ (verhaal van een transman) gaat volgende week van start!

  De verwachting is dat het boek in april in de winkels zal liggen maar over een week kun je het alvast bij voorinschrijving met korting kopen. Je betaalt dan geen 34 euro maar 27,50.

  Sla je slag want het gaat echt een gaaf boek worden. Binnenkort stuur ik je meer informatie waarin je leest hoe je het boek kunt bestellen.

   

  In mei zal er een boekpresentatie zijn met daaraan gekoppeld een tentoonstelling in restaurant Goed Proeven te Arnhem. Meer info volgt.

   

  http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/630-goed-gelukt-verhaal-van-een-transman

   

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Van 3 maart tot 7 april exposeer ik ‘BADSCENE’S’ in galerie Art-Room te Roermond. Kijk even op de website voor openingstijden en adres. Je ziet op de site ook andere interessante kunstenaars die daar exposeren: http://www.artroom2012.com/kunstenaars-maart

  In de bijlage vind je de flyer.

   

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Van 7 maart tot 28 april kun je in het Oosterveld in Enschede (onderdeel van Tetem kunstruimte) komen kijken naar ‘WAARTOE ZIJN WIJ OP AARDE’. Een serie foto’s die ik maakte met als verbindend thema, de zin / onzin / waanzin van het gewone leven.

  Marion van Noord sluit hierop aan met een een ruimtelijk werk, getiteld 'TWEE MATRASSEN'.

   

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Droomreis is een reizende expositie door Nederland en Belgie waarin ca 30 kunstenaars hun dromen verbeelden. Eén van die kunstenaars ben ik.

  Van 16 t/m 24 maart strijken we neer in fort Abcoude. Molenweg 19 in Abcoude (U)

  Ik exposeer daar werk met de titel ‘DOOR NAT HEEN’.

  Nog niet eerder vertoond en speciaal voor deze bijzondere locatie bij elkaar gezocht.

  Maak er een dagje van, het gaat zeer de moeite waard worden!

  Er is een feestelijke opening op zaterdag 16 maart om 15:00 uur met live muziek optreden van High In Blue Tomorrows, een 3-mans formatie uit Velsen Noord. De naam klinkt als een droom, dat is een ding wat zeker is ... Feestelijke afsluiting op zondag 24 maart met om 15:00 uur de band Pek en Veren, goed voor koffers vol rock covers! En wat daar tussen gebeurt? Net als in dromen ... alles is mogelijk ...

  Meer informatie vind je hier: http://droomreizigers.nl/Info.html

   

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  In Galerie Eesdron in Huckelhoven (ter hoogte van Roermond  in Duitsland) exposeer ik met ‘MAGNIFICAT’, een serie fotocollages. Met het magnificat wordt de lofzang van Maria bedoeld. Maria, door de kerken eeuwenlang als voorbeeld gesteld aan alle vrouwen als de moeder, de onzelfzuchtige, de liefhebbende en de lijdende. Kuisheid en heiligheid hebben echter ook geleid tot de ontkenning van het vrouw-zijn. Niks lust. Niks lekker. Niks bloot. Schaamte!

  Mijn magnificat is een ode aan de mens. Met lust en al.

   

  Tegelijkertijd is er in deze galerie werk te zien van Franz Wielan (Duitsland) en van Eddie Symkens (Belgie)

  Ook zijn de boekjes te bewonderen die mensen opstuurden naar Ed Hanssen voor het project mailartbooks.

   

  Dat was het voor nu. Ik hoef me niet te vervelen voorlopig en jullie ook niet.

  Hopelijk zie ik jullie binnenkort op een of meerdere expo’s.

   

   

   

  Grote Groeten,

   

  Grietje

  www.grietjebouman.nl

   

   

    

  Lees meer >> | 1837 keer bekeken

 • EXPO'S

  28 januari 2012

  Hoi allemaal
   
  Hier even wat aardigheden voor in de agenda's.
   
  Op 5 februari a.s. opent er een expositie van 12 Winterswijkse kunstenaars, waaronder ondergetekende, in de Tricot in Winterswijk. Ik exposeer daar met 'Badscenes'.
  Uiteraard ben ik bij de opening maar ook op 18 februari kun je mij daar zien er en verder is er op 4 maart een optreden met Zanggroep Zendium. Het wordt een mooie middag. Zendium bestaat uit Annelies Geurkink, Sandra Kuiper, Dianne Ebbers, Tom Grondman en mijzelf. We zingen een repertoire varierend van Bacht tot Beatles. Tijdens de optredens maar voortal ook er tussendoor is de expositie te bekijken.
  Openingstijden en adres vind je in de flyer (zie bijlage). Kijk eventueel ook op http://www.tricotwinterswijk.com/page/50/huidige-expositie.html
   
  Op 3 maart opent de expositie Inside-Outside in het Belgische Zoersel. Hier exposeren z.g. 'outsiderkunstenaars' (mensen met een psychiatrische achtergrond) samen met reguliere kunstenaars. De tentoonstelling vindt plaats in het net verlaten paviljoen van het psychiatrisch ziekenhuis in Zoersel.  Mijn werk, getiteld 'Madness, zal deels te zien zijn in de voormalige isoleercel aldaar. Overige info vind je in bijgaande flyer.
  Zelf ben ik daar aanwezig tijdens de opening.
   
  In Leeuwarden opent op 1 april de (reizende) expositie Mea Vulva ( mooi kut) in de voormalige vrouwengevangenis Blokhuispoort. Meer info volgt later maar dat het bijzonder wordt staat vast dus hou die datum vast vrij als het je wat lijkt. Hier vind je info uit voorgaande edities: www.meavulva.nl Ik zal daar expseren met kutcollages en kutfoto's.
   
  De vijfde expositie van het Project Mailartbooks vindt plaats in Gallerie Project071 te Alkmaar, van 1 mei tot 10 juni. Daar is in elk geval een boekje van mij te zien en misschien exposeer ik daar ook met ander werk, dat is nog niet zeker. Desalniettemin is het hele project erg de moeite waard om te bekijken. Meer info vind je hier: www.projectmailartbooks.com
   
  In juni zit ik samen met Yolande Willink in gallerie Objectief te Enschede. Nadere info volgt nog.
   
  Op alle exposities zal verschillend werk van mij te zien zijn.
   
  Nou, dat was het voor nu. Ik hoop jullie te zien op een of meerdere van bovenstaande expo's!
  Grietje
    

  Lees meer >> | 2381 keer bekeken

 • projectmailartbooks

  4 december 2011

  Vandaag heel veel mooie boekjes gezien (o.a. die van mezelf) bij projectmailartbooks in Kunstpost Wijchen:
   
  Kom ook kijken, de expo is nog tot kerst te zien in Wijchen en reist dan weer door naar een nieuwe lokatie.

  Lees meer >> | 2415 keer bekeken

 • Magnificat

  4 november 2011


  Deze maand te zien tijdens Haarlem Kunstlijn-Art Galerie KNH:

  http://www.youtube.com/watch?v=26kwroJ9eaU

   

   

  Lees meer >> | 2402 keer bekeken