Beste mensen
 
In galerie Eesdron in Huckelhoven-Millich (over de Duitse grens, een kwartiertje rijden vanaf Roermond) exposeer ik met mijn Magnificat fotocollages van 19 april t/m 4 mei 2013.
In deze galerie is ook werk te zien van Ed Hanssen (N), Eddy Symkens (B) en Franz Wieland (D). Daarnaast laat Ed Hanssen er ook een groot deel van de boekjes zien uit zijn mailartproject (waaraan alle exposanten hebben deelgenomen). Meer info vind je hier: http://grietjebouman.nl/exposities.html#.UWv0gqLwmSo De expo is dagelijks te zien maar als je zeker wilt weten dat de deur open is kun je van tevoren even bellen met Rosemarie Trampert. tel. 0049-02433-904734
Tip: als je vanuit het oosten van het land naar Huckelhoven rijdt kom je langs Insel Hombroich. een prachtige plek waar heel veel kunst te zien is, zowel binnen als buiten. Hier vind je meer info: http://www.inselhombroich.de/index.php/kontakt/
 
 
Tot en met 28 april is er werk van mij te zien in Enschede waar ik samen met Marion van Noord exposeer in Tetem kunstruimte Oosterveld 20.
Openingstijden: iedere zondag 13.00-17.00
 
'Waartoe zijn wij op aarde' is de titel van een reeks foto's die ik maakte met als verbindend thema, de zin, onzin, waanzin van het gewone leven. Het werk van Marion sluit hierop aan en is getiteld 'Twee Matrassen'.
 
Leen Froberg schreef over deze expositie de volgende recensie:
 

Verborgen Verhalen in Het Oosterveld

Twee vrouwen exposeren in Het Oosterveld. En wat voor vrouwen. Van vlees en bloed. Van ziel en zaligheid. Twee met haar op de tanden. Twee durfals. Ze geven zichzelf bloot en daar is veel lef voor nodig. Doen we niet allemaal wel eens iets dat we liever niet aan anderen laten zien? Ik wel. Zo van die meest menselijke zaken waar we toch niet voor uit durven te komen. In de tentoonstellingsruimte speelt zich de schaamte voorbij af. Hier is het echte leven. Pur sang. Volbloeds. De namen van de kunstenaars zijn Grietje Bouman en Marion van Noord. Een fotografe en een beeldhouwster. 

De foto’s van Grietje tonen de zin en de onzin ook wel de waanzin van het bestaan. Een foto van een vrouw die zich op een plekje van haar lichaam krabt waar het bij iedereen wel eens flink kan jeuken. Een man die behoorlijk over zijn nek gaat. Mensen die gekke ogen trekken. Het leven in hoogst eigen bestaan dat de bezoeker dwingt verder te denken dan zijn of haar neus lang is. Ze fotografeert graag de dingen die de mist inlopen. Als de persfotograaf haar vraagt bij haar werk te poseren, gaat ze met haar voorkant tegen de wand staan. Ook de achterkant is immers  haar persoon. Grietje doet ons anders kijken.

Marion sluit hier prachtig op aan. Ze heeft het leven dat op twee matrassen kan plaats vinden meesterlijk ontleed. Zijn wij niet allen, de meesten in ieder geval, gemaakt en geboren op zo’n onderlegger van formaat? Zullen we niet allen, de meesten althans, ons leven hierop geven? Vragen die niet beantwoord hoeven te worden want wie vindt heeft slecht gezocht. Het gaat in ons bestaan om de doodlopende vraag. Het ja en het nee zijn zoveel armer dan het ‘ik weet het nog niet zo net.’ Het is beter te geloven dan te weten.

Een duo-tentoonstelling die mij heeft geraakt. Om haar vakmanschap, haar kunstzinnig niveau, haar zeggingskracht in sterke beelden. Als ik u was, maar ik ben u niet, zou ik gaan kijken. Iedere zondagmiddag bent u welkom. Doen.

‘Twee matrassen’ van beeldend kunstenares Marion van Noord.

‘Waartoe zijn wij op aarde’ van fotografe Grietje Bouman.

Het Oosterveld 20.

Openingstijden: iedere zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

t/m 28 april 2013.

Leen Fröberg.    

 
Veel mensen vragen hoe het nu is met HET BOEK. (Goed Gelukt, verhaal van een transman)
Nu ik zonder uitgever verder moet is het even zoeken op welke manier het boek het beste gemaakt en op de markt gebracht kan worden. Samen met de vormgever en met Esther Labrie, de partner van Ernst die het tekstdeel voor haar rekening neemt) zijn we al een flink eind op weg. De bedoeling is dat het boek in elk geval voor de zomervakantie klaar is. Vanaf september beginnen we dan met de boekpresentaties die al gepland zijn in Groningen, Eindhoven, Arnhem en Winterswijk. In Arnhem en misschien ook in Grongingen zal ook geexposeerd worden. Zodra er nieuws is hoor je meer!
 
Groet!
 
Grietje
 
www.grietjebouman.nl