Ik heb mensen gevraagd om een 'Onbeduidende Herinnering' met mij te delen waar ik vervolgens beeld bij heb gemaakt.

uit 2019 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Albert's Factory

2019

    Een tijd geleden nam A even afstand van een gezelschap om een scheetje te laten. Maar B kwam ineens naast hem staan voor een praatje. Het begon met de zin: “is er hier ergens een fabriek in de buurt? Ik ruik iets “  

Het Zwetende Ei

2019

  Als mijn vader een ei pelde hield hij het gepelde ei onder de kraan en zei: "Even het kippenzweet eraf spoelen".

Loodveter

2019

Mijn bed stond naast het raam. In de winters stond er een plasje water in een opvanggeultje onder aan het glas, soms was het bevroren. Er hing vitrage voor. Daarin zat, aan de onderkant een koordje met zwarte loodkraaltjes. Die waren een beetje zacht, je kon er met je nagel in drukken

Zwiep

2019

Een herinnering die in mij opkomt is dat mijn vader mij, als klein kind, naar bed bracht en voorlas uit spannende boeken. Voordat dat gebeurde nam hij me op en gooide mij, al zwiepend op en neer, op bed. Dan ging het : Van je éééén, tweeeeeeeee, drieeeeeeeeeeee!! Ik gilde het dan uit van plezier!

De Hamer van Opa

2019

Mijn opa had een gereedschapkist met daarin een hamer die los op de steel zat. Altijd als hij dat ding gebruikte vloog op een bepaald moment die hamer door de lucht. 

Helaas

2019

  Ik probeer weg te kijken als ik samen met mijn basisschoolvriendinnetje in de krappe lift sta terwijl zij alvast aan haar lunch begint. Maar ik zie toch  de bruine smurrie van pindakaas , vermengd met boter, witbrood en de spuugdraden, die tijdens het kauwen ontstaan tussen het ijzer van haar buitenboordbeugel. Dit en de geur daarbij is misselijkmakend  

Groei

2019

Mijn verhaal heeft te maken met Frater M. Het was een alleraardigst man en hij was de onderwijzer in mijn lagere school, klas 6. Ik kreeg in de middagpauze eens per week met een groepje kinderen bijles Frans omdat ik naar de HBS zou gaan. Op een gegeven moment zat ik bij de frater op schoot omdat hij me iets uitlegde (ik weet niet eens meer of dat gebruikelijk was). Ik was een erg bleu manneke en nauwelijks voorgelicht op seksueel gebied. Maar goed op enig moment groeide er iets bij de man wat ik ondanks het gemis van seksuele voorlichting toch wel begreep. Dat is alles, na de uitleg ging ik weer naar mijn plaats.

In Formatie

2019

Ik herinner me een journalist die verslag deed van de Bijlmer-ramp. Daarbij sprak het het woord 'informatie' op een manier uit die erg opviel. Erg gearticuleerd en hij gebruikte het woord nog vaak ook.

Ballenbakpak

2019

Toen ik klein was had ik een 'onesie' met allemaal mooie kleurtjes erop. Ik noemde het mijn ballenbakpak. Ik droeg het toen ik op de boot naar Finland was. Daar was ook een ballenbak en op de vloer waren ook allemaal mooie kleurtjes

Opa's Pijn

2019

  Als kind keek ik altijd gefascineerd naar het litteken aan de vinger van opa. Het liep door tot in de nagel waarvan de helft verdwenen was.  

Vierwoustedenmeer

2019

Al jaren zie ik, tijdens het smeren van een boterhammetje bij het ontbijt, beelden van de Vierwaltstättersee in Zwitserland. Lang wist ik niet waarom, hoe en wat. Tot bij mij het gegeven bovenkwam dat ik tijdens een bezoek aldaar tijdens de lunch op een idyllisch plekje aan het meer aan een tafeltje naast me, waar ik goed zicht op had, zag dat een deftig uitziende man een broodje besmeerde met een bijkans vol pakje roomboter, het broodje dichtklapte en in een paar grote happen naar binnen werkte.  

Licht Vangen

2019

Mijn kinderkamer was op zolder. Tegen het kale houten dak waren aan de binnenkant zachtboardplaten bevestigd tegen de kou. Als ik op een bepaalde manier in bed ging liggen kon ik het licht tussen een spleetje door zien schijnen. Ik probeerde ze zon te vangen met mijn oog.

Koek

2019

J en ik zaten samen in een klein bad, ongeveer half zo groot als een normaal bad. We aten biscuitjes en er viel er een in het water. En toen nog een en nog een...

Grandma's Sandwiches

2019

Grandma's Sandwiches; I remember how she made them for me

Stangen

2019

    Ik ging regelmatig eten bij mijn opa en oma. Opa deed graag ‘ondeugende’ dingen, vooral om een reactie van oma uit te lokken en om ons te stangen. Dus gooide hij op een middag expres een aardbei in zijn thee. Oma boos, wij lachen:)